Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

Welke acts mag je niet missen op Graspop Metal Meeting? Dit zijn de tips van onze presentatoren

#de festivalzender

wo 7 jun. — 2:00

De festivalzomer is begonnen, en een van de eerste vaste afspraken is Graspop Metal Meeting. De hoogmis van zware gitaren staat voor de deur, dus het wordt tijd om de artiesten die je wil zien met fluo aan te duiden op de line-up. Nog nood aan wat extra inspiratie? Onze presentatoren delen hun beste tip!
Gojira en Sleep Token komen dit jaar naar Graspop Metal Meeting

Eva De Roo tipt Lorna Shore

Voor alles een eerste keer, dus ook voor Graspop Metal Meeting. Eva De Roo gaat dit jaar voor het eerst naar het festival: “Ik heb de line-up al eens goed bekeken, maar eerlijk: ik ken niet alle bands. De klassiekers als Guns ’N Roses en Papa Roach wil ik uiteraard zien, maar ik ben ook benieuwd naar alles wat ik nog niet ken.”

Als ze dan toch voor nieuwe ontdekkingen gaat, kiest ze meteen voor het stevige werk: “Ik wil heel graag het hardste van het hardste ontdekken, dus ik ben benieuwd naar Lorna Shore. Die nummers beginnen redelijk rustig, maar zodra je de stem van de zanger hoort slaat alles om. Ik krijg er bijna schrik van!”

Peter Mulders tipt Behemoth

Peter Mulders, gitarist bij Brutus en presentator van onze podcast Zware Klap, twijfelt niet en kiest voor de Poolse deathmetalband Behemoth. “Het laatste album ‘Opvs Contra Natram’ is zwaar onderschat, het is een geweldige plaat.” En die keuze gaat voor Peter verder dan enkel de muziek: “Hun crew, de Wolfpack, maken de band volledig compleet. Het zijn echt zalige gasten.” 

Michèle Cuvelier tipt Sleep Token

Ook Michèle zal voor het eerst voet zetten op de Desselse festivalgrond. “Met heel veel curiositeit ga ik naar Sleep Token kijken,” vertelt Michèle. “Het zijn Britse gemaskerde mannen, alleen daardoor ben ik al getriggerd.” Maar het is veel meer dan alleen de maskers die haar interesseren: “De nummers variëren enorm van elkaar. Van autotune naar R&B tot goth-rock. De band heeft het allemaal, super interessant. Ik ben benieuwd hoe ze live klinken!” 

Thibault Christiaensen tipt END

Thibault tipt een band die voor het eerst op Graspop Metal Meeting staat: “Ik ga kijken naar de Amerikaanse band END. Ze zijn zelfs degenen die het festival mogen openen, want ze spelen op donderdag als eerste op de Jupiler Stage.” Wat je van hen mag verwachten? “Een mix van hardcore en metal. Een beetje te vergelijken met een djoef op a mulle waar je de rest van het festival serieus gaat van moeten bekomen.”

Thomas Michiels tipt Gojira

Thomas Michiels, presentator van de de Zwaarste Show en onze podcast Zware Klap, tipt de band die hij al jarenlang op één zet in zijn top 3 voor De Zwaarste Lijst. Dit jaar sluit zijn favoriet de North Stage af op de vrijdag van Graspop Metal Meeting. “Gojira is een bangelijke band. Het zijn Fransmannen die al 25 jaar muziek maken en - niet onbelangrijk - live superstrak spelen. Ze verdienen het om te headlinen op Graspop Metal Meeting.”

Xander De Rycke tipt Palaye Royale

Graspop Metal Meeting staat bekend om hun zware gitaren. Gelukkig is er ook plaats voor de meer emotionele mensen, zoals Xander De Rycke: “Als je net als ik een My Chemical Romance-achtig gat in je hart hebt, raad ik Palaye Royale aan. Mij vind je daar sowieso, huilend, inclusief mascara en zo’n 40 verschillende soorten kledij aan.” Afspraak om 18:00 op vrijdag. De zakdoekjes moet je zelf meebrengen.

Geïnspireerd om last-minute naar Graspop Metal Meeting te gaan? Luister maandag 12 juni de hele dag naar Studio Brussel om je ticket te scoren.

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet