Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

Wannes Beernaert over kwetsbare jongeren in lockdown: "Videochatten en sms'en volstaat niet."

#eva de roo

ma 20 apr. — 3:31

"Muziek werkt helend voor hen."
Muzikant Wannes Beernaert werkt met kwetsbare jongeren: "Bellen of sms'en volstaat niet."

Door de quarantaine kunnen ook jeugdwerkers hun job niet op een normale manier uitvoeren. Jongeren in slechte thuissituaties krijgen het zo vaak nog moeilijker te verduren. Zanger Wannes Beernaert - die je nog kent van 'Fly Young Bird, een innemend nummer over zijn overleden zoontje - is jeugdwerker en trekt aan de alarmbel. Hij getuigde bij Eva De Roo.

Bellen of videochatten is niet genoeg

Normaal gezien trekt Wannes in Ieper de straat op en komt zo heel wat jongeren tegen. Dat gaat in deze tijden nu eenmaal niet, waardoor veel jongeren in een slechte thuissituatie het nog moeilijker krijgen. Frustrerend, vindt hij: “Ik werk nu van thuis uit en kan gelukkig wel videochatten, sms'en en bellen met de jongeren. Maar dat is niet genoeg: lichaamstaal is heel belangrijk bij mijn werk. Dat valt nu weg."

Hij merkt dat sommige jongeren van zijn radar verdwijnen.  "Veel jongeren waar ik mee werk wonen in een veel te klein huis en moeten ook nog eens de ouderrol op zich nemen. Het is niet evident nu voor hen. Ik kan er nu ook niet langsgaan, dus ik weet niet hoe de situatie zit. Dat is heel frustrerend."

Muziek is helend

Toch probeert Wannes te helpen waar hij kan. Met muziek bijvoorbeeld: "Ik heb zelf altijd gemerkt dat muziek helend kan zijn. Dat merkte ik zelf toen ik 'Fly Young Bird'  maakte.  Ik probeer die boodschap door te geven aan de jongeren. Ik krijg sommigen van hen nu gelukkig nog over de vloer, in de tuin op veilige afstand weliswaar. We zijn bezig met een hiphopnummer bijvoorbeeld, waarbij ook videoclip komt. Muziek is een prachtig medium.”

Beluister zijn volledige getuigenis hier:

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet