Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

Vanessa naait mondmaskers in plaats van BH's op het werk: "We hebben een stappenplan voor iedereen."

#joris brys

wo 18 mrt. — 11:36

Iedereen draagt zijn steentje bij.
Luisteraar Vanessa naait mondmaskers op het werk: "We maken een stappenplan voor iedereen."

De zorgsector dreigt op een tekort aan mondmaskers af te stevenen. Ziekenhuizen roepen dan ook massaal op om mondmaskers te doneren en zoeken creatieve oplossingen. ASZ Aalst klopte zo bij lingeriebedrijf Van de Velde aan voor hulp. Luisteraar Vanessa legt uit hoe zij hun steentje bijdragen.

Mondmaskers i.p.v. bh's

"Normaal gezien zouden we nu volop aan onze nieuwe collectie bezig zijn," legde ze uit. "In plaats daarvan is een deel van ons atelier volop mondmaskers aan het maken voor nabijgelegen ziekenhuizen." Op vraag van het ASZ Aalst schoten ze in actie: "Het ziekenhuis was creatieve oplossingen aan het zoeken. Ze kwamen bij ons aankloppen waarop we samen een prototype ontworpen. Artsen hebben het dan uitgeprobeerd en goedgekeurd. Sinds vanochtend zijn we bezig aan de productie."

Stappenplan

Ze werken ook aan een stappenplan voor mensen die zelf aan de slag willen. Daarbij is het belangrijk om het juiste materiaal te hebben, en de juiste - hygiënische - productiewijze. "We maken er nu ongeveer 1000 per dag. We zijn afhankelijk van het materiaal van het ziekenhuis, namelijk chirurgische doeken." Wie zelf zijn steentje bij wil dragen, kan dat via het stappenplan dat Van de Velde opstelde. Je kan het hier zelf bekijken.

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet