Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

'Universal Nation' van Push is voor het vijfde jaar op rij jullie nummer 1 in The Greatest Switch

#the greatest switch

vr 30 okt. — 7:57

Ongezien!
MIKE PUSH

Het is beslist! 'Universal Nation' van Push staat voor het vijfde opeenvolgende jaar op nummer 1. Op twee staat 'Synrise' van Goose en de derde plaats is dit jaar voor, wie anders, Cherrymoon Trax met 'The House of House'.

Legendarische Belgen

Nog nooit in de 13-jarige geschiedenis van The Greatest Switch bleef een nummer zo lang bovenaan staan. Eigenlijk was hij het al, maar Push kan zichzelf terecht de koning van The Greatest Switch noemen. 

Algemeen doen de Belgen het heel goed in de lijst. In totaal staan maar liefst 74 Belgische nummers in The Greatest Switch, waarvan 28 in de top 100. En sterker nog: de helft van de top 10 bestaat uit Belgische platen. Straf!

Opvallend

En dat is niet het enige opvallende cijfer in de lijst. Paul Kalkbrenner kan dit jaar weer op veel stemmen rekenen. Hij is de enige artiest met twee nummers in de top 10: 'Feed Your Head' en 'Sky and Sand'. In totaal staat hij met zes platen in The Greatest Switch. 

Een helm en al jarenlang geen optredens, maar mysterie en afwezigheid haalt Daft Punk niet uit jullie harten. Ze staan dit jaar met maar liefst 9 nummers in The Greatest Switch. Niemand doet beter. Het duo haalt trouwens ook de titel van sterkste stijger binnen: 'Aerodynamic' gaat van 271 naar 108.

Opvallende nieuwkomer in de lijst: Bicep! Vorig jaar stonden ze nog niet in de lijst, maar dit jaar halen twee van hun nummers de top 100. Sterker nog: Bicep scoort dit jaar meteen de twee hoogste nieuwkomers. 'Glue' komt nieuw binnen op 32 en de Bicep edit van Dominica, 'Gotta Let You Go' komt binnen op 62.

The Greatest Switch herbeleven? Haal de cd nu in huis. De volledige lijst kan je hier nog eens bekijken:

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet