Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#Bus Belgica

#faqda

#De Festivalzender

#Popnieuws

Tomorrowland wil dat festivalgangers drugs kunnen testen op het festivalterrein

wo 25 sep. — 14:59

Daarvoor moet de wet worden aangepast.
Tomorrowland

Drugs vind je tegenwoordig overal. Maar hoe normaal moeten we dat allemaal vinden? Die vraag stelt Pano vanavond in hun nieuwe aflevering. Tomorrowland wil alvast focussen op een nieuwe aanpak: festivalgangers zelf hun drugs laten testen. Maar daarvoor moet eerst de wet worden aangepast.

Normalisering van drugs

Illegale drugs zijn verboden en ze kunnen bovendien ook nog eens levensgevaarlijk zijn. Toch zien we op festivals, in café's en zelfs scholen alsmaar meer drugs opduiken. In Pano wordt vanavond onderzocht hoe we hier als maatschappij mee moeten omgaan en of er eventueel maatregelen moeten worden genomen. Dancefestival Tomorrowland wil alvast een nieuwe aanpak introduceren, waarbij festivalgangers hun drugs kunnen laten testen op het festivalterrein.

Voorbeeldfunctie

Het festival wil met die nieuwe aanpak een voorbeeld zijn voor andere festivals, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. “Tomorrowland is voorstander van het testen van XTC-pillen en andere drugs op het festivalterrein, als de wet daarvoor wordt aangepast. Momenteel is dat niet wettig. Die drugstesten moeten dan wel gelden voor alle festivals in ons land en ook voor het hele uitgaansleven en dus niet voor Tomorrowland alleen." Voor deze maatregel dus realiteit kan worden, moet eerst de wet worden aangepast. "Er zit vaak echte rotzooi in drugs. Als mensen ze testen, zien ze misschien in dat die ene pil toch niet zo onschuldig is," zegt Wilmsen nog. "We willen mensen vooral gezond naar huis sturen."

Bekijk Pano vanavond om 21:30 op Eén

Beluister het interview met Debby Wilmsen hier:

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet