Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

Taylor Hawkins, drummer van Foo Fighters, overleden

#popnieuws

za 26 mrt. — 6:25

Hij werd 50.
Foo Fighters

Taylor Hawkins, de drummer van Foo Fighters, is onverwacht overleden tijdens de Zuid-Amerikaanse tour van de band. Hawkins werd 50 jaar.

Taylor Hawkins

De band stuurde het tragische nieuws zelf de wereld in: "We zijn compleet kapot van het nieuws dat we afscheid moeten nemen van onze geliefde Taylor Hawkins," staat te lezen. "Ons hart gaat uit naar zijn vrouw, kinderen en familie." De oorzaak van zijn dood blijft voorlopig onbekend.

Somebody to love

Sinds zijn 10de was de kleine Taylor Hawkins al achter zijn drum te vinden. Toen hij op diezelfde leeftijd tickets scoorde om Queen live te zien spelen - op 11 september 1982 in het Meadows Amphitheater om precies te zijn - veranderde dat zijn leven: “Ik heb 3 dagen niet geslapen na dat concert,” vertelt Hawkins er zelf over. “Het was het begin van mijn obsessie voor rock-’n-roll.”

In 1994 werkte Hawkins in een muziekwinkel toen hij werd meegevraagd door Sass Jordan, die met haar band in het voorprogramma van Aerosmith mocht spelen. Daarna volgde een korte passage bij de band van Alanis Morissette. Toen Hawkins in 1997 zag dat Foo Fighters een nieuwe drummer zocht, nam hij zelf de telefoon op om naar Dave Grohl te bellen en spontaan te solliciteren. Het was het begin van een belangrijk hoofdstuk in de rockgeschiedenis zoals we ze nu kennen. Hawkins groeide uit tot een van de publiekslievelingen van Foo Fighters. Hij was niet alleen een steengoede drummer maar ook een geboren entertainer. Wie Foo Fighters al live zag, weet dat zijn liefde voor Queen nooit is verdwenen. Hij durfde al eens vanachter zijn vertrouwde drum komen om ‘Somebody To Love’ te zingen tijdens live optredens.

"Shocked and saddened"

Uit de internationale muziekwereld komen intussen massaal veel steunbetuigingen. Onder andere The Offspring, Slash, Gene Simmons en Guns 'N Roses betuigden hun medeleven na het verlies.

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet