Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

Patricia Vanneste (ex-Balthazar) stelt soloproject Sohnarr voor: "Ik wou dit al heel lang kwijt."

#zender

wo 4 mrt. — 7:19

De natuur was haar grootste inspiratiebron.
Patricia Vanneste (ex-Balthazar) stelt soloproject Sohnarr voor

14 jaar en 3 albums lang was Patricia Vanneste één van de grote krachten van Balthazar. Twee jaar geleden stapte ze uit de band om zich te focussen op andere projecten. Vandaag stelde ze fier haar eerste soloproject voor, dat de naam Sohnarr kreeg. 

Sohnarr

Na Balthazar speelde ze ook bij Oko Yono en Hydrogen Sea, maar nu is het dus tijd voor een echt soloproject: "Binnen Balthazar was er geen ruimte voor deze sound. Dat is ook heel logisch, want Balthazar is helemaal anders," vertelde Patricia op Studio Brussel. "Via Sohnarr probeer ik dingen via muziek duidelijk te maken die ik niet onder woorden kan brengen. Dat is ook exact wat een sonar doet: geluidsgolven uitstoten als boodschap."

De natuur vormde een sterke invloed voor haar nieuwe sound: "Anderhalf jaar geleden ben ik naar Zweden en Noorwegen getrokken met mijn viool, een micro en instrumentencomputer. In die twee landen kan je je echt helemaal alleen op de wereld voelen." In mei komt haar plaat 'Coral Dusk' uit. Elk element dat je daarop kan horen, nam ze op tijdens die reizen. "De plaat weerspiegelt echt de natuur en desolaatheid. Geen typische popsongs dus: soms zijn de nummers puur instrumentaal, maar soms zing ik zelfs."

Sohnarr Sjel

Wie niet kan wachten tot mei, kan de plaat nu al gaan ontdekken. Op een bijzondere manier. Midden in het Grote Netewoud staat momenteel de 'Sohnarr Sjel', een grote installatie. “Het idee is ontstaan met mijn vriend die architect is. We hebben een glazen kubus ontworpen uit spiegelend glas. Hij versmelt met de omgeving," vertelde ze op Studio Brussel.

Een hele beleving: "Het laatste wat je ziet als je binnengaat is je eigen reflectie en die laat je achter. Dat heb ik ook gedaan, even alles achter me gelaten. Ik heb alles moeten loslaten om zo diep te geraken. In The Sjell nodig ik de luisteraar uit om hetzelfde te doen." Binnenkort verplaatst de installatie naar andere plekken in Vlaanderen, midden in de natuur.

Melomania

In afwachting van het volledige album dat in mei uitkomt, loste ze vandaag een eerste single. Het dromerige, experimentele 'Melomania' duurt 10 minuten lang. Achter het nummer schuilt een verhaal: "Tijdens mijn reis was ik onderweg toen het hevig sneeuwde. Ik moest een helling af, maar begon te slippen. Ik wist dat er een scherpe bocht aankwam aan het einde van de helling, dus ik reed 15 minuten lang puur op adrenaline. Uiteindelijk heb ik de bocht gehaald, maar had nog een tocht voor de boeg. Ik ben toen in het eerste dorp gestopt en heb daar na anderhalve maand eenzaamheid voor het eerst iemand om hulp gevraagd. Toen ben ik op norse reacties gebotst bij de bevolking, waar ik van schrok. Uiteindelijk ben ik toch op mijn bestemming geraakt, maar ik voelde dat ik mijn frustratie nog kwijt wou. Zo heb ik het tweede deel van het nummer opgenomen, daarom duurt het ook zo lang. "

Beluister het nummer hier:

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet