Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien germijns

#eva de roo

#faqda

#de tijdloze

#popnieuws

#de afrekening

#de 40 uur van studio brussel

Mayorga, Isaac Roux en Jack Vamp & The Castle of Creep zijn De Nieuwe Lichting 2023

#De Nieuwe Lichting

ma 30 jan. — 5:00

Jullie hebben gekozen.
De Nieuwe Lichting

Jullie hebben beslist: Mayorga, Isaac Roux en Jack Vamp & The Castle of Creep zijn De Nieuwe Lichting 2023! Dat kwamen ze te weten tijdens een spannende finale, live in De Casino in Sint-Niklaas.

De Nieuwe Lichting 2023

In totaal schreven 849 bands en artiesten zich in, waaruit een professionele jury 9 finalisten koos. Mayorga, Barno Koevoet & de Duimspijkers, Anna Maehl, Isaac Roux, Jack Vamp & The Castle of Creep, LeBlanc, Noonzy, Oriana Ikomo en SPACEBABYMADCHA streden een week lang voor de titel en nu is de kogel door de kerk. 

Mayorga, Isaac Roux en Jack Vamp & The Castle of Creep worden gekroond tot ‘De Nieuwe Lichting 2023 van Studio Brussel’. Zij winnen airplay op Studio Brussel, ze gaan op een uniek De Nieuwe Lichting bootcamp waar ze een sessie opnemen en inspirerende artiesten ontmoeten, ze prijken op de cover van Knack Focus én ze krijgen professionele begeleiding door VI.BE. 

Mayorga met 'Girlcrush'

Op haar derde wist Helena Mayorga Paredes dat ze gitaar wilde spelen, nu is het jou om te ontdekken hoe goed ze dat kan. Single ‘Girlcrush’ drijft alvast op een riff die uit je oortjes spat en een meezingrefrein dat geen franjes nodig heeft. Een visitekaartje, zeg je? Wij dachten eerder aan een all areas-pas voor de festivals. Mayorga speelde trouwens alle instrumenten zelf in: hoe kan je als fan van gitaren geen girlcrush op haar hebben? 

Beluister 'Girlcrush':

Mayorga

Mayorga

Isaac Roux met 'White Rose'

Eén keer luisteren naar ‘White Rose’ van Isaac Roux en je begrijpt waarom The Haunted Youth en Portland hen als voorprogramma vroegen. Ook frontman Louis De Roo schrijft persoonlijke liedjes waarin de pijn verdomd schoon kan zijn, verpakt in gitaren die op het juiste moment groots worden. Zijn songs zijn marshmallows voor de oren: zacht, zoet en op zijn best bij een knisperend kampvuur.  

Beluister 'White Rose':

Isaac Roux

Isaac Roux

Jack Vamp & The Castle of Creep met 'Jack's Tendency'

Als Arthur Boussiron met zijn vrienden op een podium kruipt, wordt hij Jack Vamp, een ietwat excentriek figuur dat gebeten is door zijn gitaar. Met ‘Jack’s Tendency’ heeft hij een trouwfeestklassieker voor de toekomst geschreven: een beat waarop inkakken geen optie is en een refrein dat zich zonder te vragen in je oren nestelt. Even intens als onweerstaanbaar, met de vriendelijke groeten van de jaren tachtig.

Beluister 'Jack's Tendency':

Jack Vamp & The Castle of Creep

Jack Vamp & The Castle of Creep

Met dank aan Knack Focus, VI.BE, Sabam For Culture, Pepsi MAX. 

DNL23

DNL23

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet