Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

Luisteraars Vincent en Koen wonnen de concerttrip naar Foo Fighters op Rock Am Ring: "Emotionele rollercoaster."

#foo fighters

za 3 jun. — 9:59

Vrijdag 2 juni 2023: de dag dat Foo Fighters 'But Here We Are' uitbracht, datzelfde album op hun eerste show in Europa - Rock Am Ring - live al meteen uittestte én drummer Josh Freese op zijn tweede Foo Fighters-show verwelkomde. Een betere manier om de releasedag te vieren kan je je als fan niet voorstellen. Luisteraar Vincent en Koen maakten de concerttrip van hun leven mee. Lees hier het verslag!
Foo Fighters

07:00 — De zoektocht naar Eva De Roo gaat van start

De zoektocht naar Eva wordt afgetrapt door Fien en Thibault in de ochtend: luisteraars krijgen elk uur een tip om te weten te komen waar Eva zit. Wat passeerde zoal? De Brabançonne, Jeroen Meus die Gentse waterzooi maakt of een quote van Bilbo Baggins. Alle tips wezen in de richting van Bilbo Records in Leuven.

14:00 — Eva wordt gevonden in Bilbo Records

Een voor een hollen de kandidaten binnen in Bilbo Records in Leuven, waar een kartonnen versie van Eva zich al sinds de ochtend verscholen houdt. Luisteraar Bram vindt haar als een van de eerste luisteraars, maar zat 5 minuten daarvoor nog op het verkeerde spoor: "Ik zat helemaal bovenaan in de toren van de Leuvense bib te zoeken naar jullie." Ze mogen allemaal een lotje in de pot steken, waar uiteindelijk één winnaar uit wordt gehaald.

16:05 — Luisteraar Vincent wint de concerttrip

Na uren afzien komt de verlossing: luisteraar Vincent heeft het winnende lotje. Hij is grote fan, maar heeft de band nog nooit live gezien. Daar gaat over een paar uur verandering in komen! "Foo Fighters betekent voor mij veel leute maken. Ik hou van rock en metal muziek en daar passen zij zeker in. Lekker losgaan!"

Luisteraar Koen mocht mee als +1, maar opvallend: ze kenden mekaar daarvoor niet. "Het was een toevallige ontmoeting met Vincent, waarbij we een pact sloten om elkaars +1 te zijn. En waardoor ik uiteindelijk ook een onvergetelijke dag kon beleven! Het was een emotionele rollercoaster."

Voor Koen betekent Foo Fighters zeer veel: "Sinds mijn diagnose van Parkinson in 2013 is de muziek van Foo Fighters als therapie voor mij, niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik put er enorm veel energie uit. Daardoor kwam het overlijden van Taylor Hawkins - 5 dagen voor mijn hersenoperatie - heel hard binnen. Ik kon mijn tranen niet bedwingen."

17:00 — Het vertrek in Leuven

Koen moet nog snel een telefoontje plegen: "Ik heb mijn vrouw gebeld en gezegd: 'Schatje, binnen 10 minuten vertrek ik naar Duitsland!'" Met een fles champagne en wat snacks in de hand vertrekken Eva, Vincent en Koen naar Rock Am Ring in Duitsland. 

20:00 — Aankomst op Rock Am Ring

De eerste verrassing doet zich al voor op de weg van de parking naar Rock Am Ring: Yungblud staat onverwacht in het midden van een groepje fans a capella te zingen. Veel tijd is er echter niet om stil te blijven staan, want het eerste pintje op de weide wacht. De rit was korter dan verwacht, dus ze kunnen ook nog het optreden van Rise Against meepikken - een goeie opwarmer. 

FF
FF
FF
FF

23:00 — Het is zover: Foo Fighters begint

"Het is leuk om jullie terug te zien, het is al een tijdje geleden. Het heeft veel gevergd van ons als band, als crew en als familie om hier te kunnen staan." Naast klassiekers als 'My Hero' en 'Times Like These' was het ook hoog tijd om de nieuwe nummers van 'But Here We Are' live uit te proberen: 'Rescued', 'Under You' en 'Nothing At All' waren te horen.

Ook was het de eerste Europese show met nieuwe drummer Josh Freese. Eva De Roo: "De drums stonden erg luid, alsof ze fier waren dat Josh Freese in hun band speelt. Dave Grohl, de zanger heeft ook gezegd dat hij een van de beste drummers is die hij kent."

00:00 — Dave & Voilet Grohl 

"Voor dit lied breng ik graag mijn favoriete roommate op het podium." 'Shame Shame' werd bijgestaan door niemand minder dan Dave Grohl's dochter Violet Grohl. 

00:20 — 'Aurora' voor Taylor

"Dit is voor de persoon die er vandaag niet bij kon zijn. Dit was Taylor's favoriete Foo Fighters-nummer. Laten we dit voor hem doen." De band droeg 'Aurora' op aan Taylor Hawkins, een mooi eerbetoon voor de drummer. 

00:45 — Einde van de set

"We zeggen niet graag vaarwel. Dus in plaats van dag te zeggen, zeg ik liever dit", klonk Dave Grohl voordat ze 'Everlong' begonnen te spelen. Eva De Roo: "Het was een van de beste shows die ik ooit heb gezien, ongelofelijk. De band was een machine, alsof ze één persoon waren."

01:00 — Nabespreking

Eerste keer, goeie keer voor Vincent: "Super goed concert, veel ambiance. Wel een speciale locatie, zo in het midden van een race track. Daarnaast een super beleving om Foo Fighters eindelijk eens live te zien." 

Voor Koen was het een emotionele rollercoaster: "De nieuwe setting met drummer Josh Freese kwam echt goed binnen. Blij ze terug op het podium te kunnen zien na een toch wel twijfelachtig jaar. Ze geven het verlies van drummer Taylor Hawkins en Dave Grohl’s moeder op een ongelooflijke manier weer in hun nieuwe nummers. De opener van het concert ‘All My Life’ komt altijd als een bom binnen, en ‘Aurora’ ter nagedachtenis van Taylor Hawkins emotioneerde mij."

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet