Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien germijns

#eva de roo

#faqda

#de tijdloze

#popnieuws

#de afrekening

#snowcase

#week van de belgische muziek

#ikluisterbelgisch: steun Belgische artiesten, samen met Studio Brussel

#ikluisterbelgisch

vr 27 mrt. — 7:23

Een hart onder de riem.
ikluisterbelgisch

De muzieksector is in crisis. De impact van het coronavirus laat zich ook voelen in concertzalen, op festivals en bij bands en artiesten. Daarom roepen we jou op om naar Belgische muziek te luisteren, en die boodschap uit te dragen met de hashtag #ikluisterbelgisch. 

#ikluisterbelgisch

Gisteren publiceerden we het eerste artikel in een online reeks over de huidige situatie in het muzieklandschap in België. Daaruit blijkt dat de situatie ernstig is. Doordat het live circuit stil ligt, dreigt een financiële kater. En omdat veel releases van grote bands verschuiven, dreigen jonge aanstormende bands niet meer aan de bak te komen.

In deze tijden willen we er met Studio Brussel meer dan ooit zijn voor Belgische artiesten. Om dat signaal kracht bij te zetten, passen we dit weekend de hele programmatie aan. Alle reguliere programma’s worden geschrapt en ruimen baan voor muziek van eigen bodem.

— Van 7 tot 19u draaien Rik De Bruycker, Nelles de Caluwé en Roos Van Acker uitsluitend Belgische muziek. Ze laten ook de muzikanten en professionals uit de sector zelf aan het woord.

— Op zaterdagavond zoomt Jeroen Delodder in op de dancescene. Hij nodigt onder andere The Subs, Joyhauser en DJ Licious uit.

— Op zondagavond legt Thibault Christiaensen de focus op gitaarbands.

— Het #ikluisterbelgisch-weekend sluit af met Lefto, die aandacht heeft voor all things hiphop.

— Vanaf maandag wordt ons ochtendprogramma met Michèle Cuvelier een uur langer. Tussen 9:00 en 10:00 draait ze alleen maar Belgische muziek.

En daarnaast vragen we jou dus ook om je liefde voor Belgische muziek te delen. Laat het gerust weten op alle sociale mediakanalen met de hashtag #ikluisterbelgisch.

We mogen veel dingen niet meer, maar fier zijn op onze artiesten mag nog wel!

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet