Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

"Ik heb lang getwijfeld om mijn verhaal hier te vertellen." — Pieter was slachtoffer van misbruik

#de warmste week

do 19 dec. — 9:21

Pieter getuigt over het seksueel geweld uit zijn jeugd.
Pieter

"Ik heb lang getwijfeld om mijn verhaal hier te vertellen, maar ik moet het doen voor al die mensen die hetzelfde meemaakten." Pieter kwam tijdens zijn jeugd in aanraking met seksueel geweld en deed een actie voor Anaktasi, een organisatie die personen die slachtoffer werden van seksueel geweld ondersteunt. 

Schaamte en schuldgevoelens

Pieter deed zijn verhaal bij Joris: "Ik ben tot mijn negentiende zelf slachtoffer geweest van seksueel misbruik. Dat is niet makkelijk, je bent heel alleen met zoiets. Zeker wanneer je dan zoveel jaar later naar de politie stapt, maar dan hoort dat de feiten verjaard zijn." 

Hij organiseerde een actie voor Anaktasi, waar hij zelf hulp vond. "Anaktasi helpt door een veilige plek te creeëren, waar je omringd bent door mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Daar is veel begrip."

Muziek helpt 

Pieter vindt troost in muziek. Hij is zelf kunstenaar, theatermaker en singer-songwriter. "18 procent van de kinderen onder de 18 jaar komen in aanraking met seksueel geweld. Dat is veel teveel. Ik heb een nummer geschreven voor al die kinderen. Met 'Why Not You' doe ik een oproep naar iedereen om goed op onze kinderen te letten. Soms zien we het aan kinderen wanneer het niet goed gaat met hen, dan moeten we ingrijpen."

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet