Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#faqda

#de tijdloze

#popnieuws

#de afrekening

#de festivalzender

Herbeluister: Het Leugenpaleis maakt een terugkeer voor 75 jaar radio (2005)

#podcasts

zo 19 apr. — 5:58

Afspraak met de geschiedenis.
Herbeluister: Het Leugenpaleis maakt een terugkeer voor 75 jaar radio (2005)

Het coronahuisarrest hakt er bij iedereen in. We blijven thuis voor de volksgezondheid, en die vrije tijd kunnen we maar beter goed benutten. Met de nieuwe podcast Rendez-vous bijvoorbeeld. Elke dag afspraak met de geschiedenis.

Rendez-vous

Voor Rendez-vous duikt Studio Brussel in zijn archief. Van het Leugenpaleis tot Club 69: elke dag - zo lang we thuis zitten - het beste uit het archief van Studio Brussel. Elke dag een aflevering van een ander programma dus. Je kan luisteren naar de podcast in de Studio Brussel-app of op jouw favoriet podcastplatform:

Rendez-vous — 19 april — Het Leugenpaleis (2005)

In 2005 vierde de radio zijn 75ste verjaardag. Het Leugenpaleis keerde daarvoor eenmalig terug naar de radio en maakte zijn laatste uitzending ooit. Bart Peeters en Hugo Matthijssen vieren die verjaardag op een hilarische manier én nemen afscheid van hun luisteraars.


Rendez-vous — 18 april — Hank The Dj (1998)

Wist je dat er zonder Studio Brussel geen sprake was geweest van 2manydjs? Rond de eeuwwisseling maakten de broers Dewaele 20 dj-sets voor het StuBru-programma Hank The DJ (later Hang The DJ) waarin ze eigenhandig de mash-up uitvonden.

Rendez-vous — 17 april — De Wonderjaren (1998)

In 1998 werd Studio Brussel 15 jaar. Naar aanleiding van die verjaardag dook Mark Lefever in het toenmalige Studio Brussel-archief en plukte er onder andere deze uitzending uit, die dateert van 1991. Clouseau bracht toen een Engelstalig nummer uit, waarop StuBru zijn Engels testte.

Rendez-vous — 16 april — De Zesde Dag (2001)

Met De Zesde Dag brachten Raf Coppens en Piet De Praitere een humoristisch programma op zaterdagmiddag. In deze aflevering verdiepten ze zich in het onderwijs, de studenten en de examenperiode.

Rendez-vous — 15 april — De Good Luc Show (2004)

In 2004 presenteerde Luc Janssen ‘De Good Luc show’, een radiotalentenwedstrijd. De deelnemers waren onder meer Kobe Ilsen en Sophie Engelen. Kobe Ilsen won de finale uiteindelijk tegen Peter Pype.

Rendez-vous — 14 april — De Jaren Stillekes  (2003)

Naast Cuisine X, maakten Steven Van Herreweghe en Ronny Mosuse ook 'De Jaren Stillekes' samen. Een pseudo-historisch programma over de eeuwenoude geschiedenis van Studio Brussel. Ook Jimmy Dewit en Adriaan Van den Hoof werkten mee.

Rendez-vous — 13 april — Microkosmos  (2001)  

"Reality-radio" vanop Studio Brussel. "Microkosmos" is een surrealistische road-soap die het wedervaren vertelt van 10 mensen die 100 dagen in Europa rondtoeren. De fictiereeks op StuBru was een idee van Bart Vanneste (Freddy De Vadder) en Gunter Lamoot.

Rendez-vous — 12 april — Papa Was A Rolling Stone (2011)

In 'Papa was a rolling stone' ontvangt Otto-Jan Ham iedere zondag een bekende ouder met zijn/haar zoon dochter voor een dubbelinterview over hun muzieksmaak. Je krijgt meteen 2 uitzendingen voor de prijs van 1, met o.a. Guy Swinnen en zijn zoon en Jan en Ella Leyers.

Rendez-vous — 11 april — Collage (1997)

Eind jaren ’90 zond Studio Brussel ‘Collage’ uit, een columnprogramma  waarin spoken word, stand up comedy en muziek gecombineerd werden. Columnisten als Luc De Vos, Vitalsky en Frank Vander Linden speelden een prominente rol.

Rendez-vous — 10 april — Gecekondu (1998)

Op zaterdagmiddag presenteerde Dimitri Leue het luisterspel ‘Gecekondu’. De reeks persifleerde alombekende politieseries, met personages die vertolkt werden door o.a. Koen De Bouw, Frank Focketeyn, Tania van der Sanden, Adriaan van den Hoof en meer.

Rendez-vous — 9 april — De Wereld Van Sofie (2011)

3 jaar lang presenteerde Sofie Lemaire haar dagelijkse programma De Wereld Van Sofie. In 2011 nam ze afscheid met een 300ste en meteen allerlaatste aflevering van 'De Wereld Van Sofie'. In de show lijstte ze 10 dingen op die ze de 10 voorafgaande jaren had geleerd: van de gemiddelde leeftijd van Sesamstraatkijkers tot het gelijke humorgehalte tussen mannen en vrouwen. Een afscheid in stijl.

Rendez-vous — 8 april — Hallo Hautekiet (1998)

Sommige programma's hebben geen introductie meer nodig. Hallo Hautekiet is daar een van. Op woensdagmiddag hielp Jan Hautekiet zijn luisteraars met tal van problemen en verzoekjes. Reken daar goede muziek, wekelijks terugkerende gasten en Hautekiets uitgesproken voorliefde voor taal bij en de succesformule van Hallo Hautekiet was geboren.

Rendez-vous — 7 april — Commissaris O (2000)

In het satirische zaterdagmiddagprogramma Commissaris O. nam Hans Otten de Vlaamse showbizz onder de loep. "Een norse, aseksuele, enigszins wereldvreemde man, die vanuit zijn kantoor vrijuit commentaar geeft op de actualiteit." Zo zou hij zichzelf omschreven hebben.

Rendez-vous — 6 april — De Lieve Lust (1992)

Praten over seks op de radio. Dat is wat Lieven Vandenhaute en Goedele Liekens deden in het Katholieke Vlaanderen van de jaren ’90. Open en bloot kwam alles aan bod op Studio Brussel.

Rendez-vous — 5 april — Duyster (2011)

Jarenlang een begrip op zondag op Studio Brussel: Duyster. Als de avond viel, begeleidde de stem van Ayco Duyster je van 22:00 tot middernacht op een muzikale ontdekkingsreis.

Rendez-vous — 4 april — Het slechtste uit 100 jaar radio (2014)

In 2014 vierde de radio zijn 100ste verjaardag. 100 jaar vol prachtige programma’s, maar hier en daar ook heel slechte dingen. Gunther D dook in het archief en vond de allerslechtste radiomomenten ooit terug.

Rendez-vous — 3 april — 10 jaar Neveneffecten: feest met Tomas en Linde

In 2012 vierden de mannen van Neveneffecten hun tiende verjaardag. Tomas en Linde organiseerden een verjaardagsuitzending, inclusief taart, grime en meer! Vooral dingen die op de radio weinig nut hadden dus, maar het viertal vond het geweldig.

Rendez-vous — 2 april — De romantische nacht van John Van de Veire en Yoko Lemaire

14 februari 2008: ‘De grote - John Van de Veire en Yoko Lemaire blijven op Valentijnsnacht in hun bed liggen voor de vrede in de wereld en ver daarbuiten hoewel we niet zeker zijn of daar leven is - ochtendshow’. Van middernacht tot 09:00 deelden Peter Van de Veire en Sofie Lemaire het bed met 50 andere Studio Brussel-koppels tijdens hun Bed-in. Het gevolg? De meest romantische nacht van het jaar.

Rendez-vous — 1 april — de eerste uitzending van Studio Brussel (1983)

Op 1 april 1983 werd Studio Brussel geboren. Het eerste uur met Paul De Wyngaert en de vakkundig gekozen openingsplaat 'Rendez-vous' van Pas de Deux behoren tot het collectieve geheugen. Rendez-vous, waar hebben we die naam nog gehoord?

Rendez-vous — 31 maart - Linde Late Night

Linde Merckpoel nam in 2013 de avond op Studio Brussel voor haar rekening met haar Late Night-show. Memorabel was het hoorspel van alter ego Rosse Linde en haar natte kelder. Elke week kreeg ze er bezoek van een bekende Vlaming. In deze aflevering daalt Erik Van Looy af in Lindes natte kelder.

Rendez-vous — 30 maart — Studio Kafka (1996)

Studio Kafka was het eerste radioprogramma van Kamagurka. Voor het humoristische programma kreeg hij de hulp van Herr Seele, Gunter Lamoot, Bart Vanneste en Piet De Praitere. Studio Kafka zat vol met absurde sketches vaak gebaseerd op cartoons van Kamagurka.

Rendez-vous — 29 maart — French Quiz met Chris Dusauchoit, Axl Peleman, Luc de Vos en meer (2001)

French Quiz was een zondagse, vrolijk-anarchistische muziekquiz onder leiding van Chris Dusauchoit. Tijdens deze aflevering uit 2001 strijden 2 teams tegen elkaar: Joost Zweegers, Stijn Meuris en Axl Peleman vs. Luc De Vos & David en Stephen Dewaele.

Rendez-vous — 28 maart — Cuisine X met Tine Embrechts als centrale gast (2001)

Op woensdagnamiddag presenteerden Steven Van Herreweghe en Ronny Mosuse een kookprogramma, dat allesbehalve met koken te maken had. Het duo hielp luisteraars met tal van problemen, het ene al puberaler dan het andere. Tijdens deze aflevering bespraken ze het centrale thema ‘Is Valentijn voor oude mensen’, met Tine Embrechts als centrale gast.

Rendez-vous — 27 maart — De nacht van Siska Schoeters en Karen Damen tijdens MFL 2015

Tijdens de nachten van Music For Life gebeuren er soms rare dingen. In 2015 had Siska Schoeters Karen Damen een hele nacht bij haar als co-host. Gevolg? Karaoke op Céline Dion én een trip tease.

Rendez-vous — 26 maart — De Eburonen  (2005)

Voor hun reportageprogramma ‘De Eburonen’ trokken Otto-Jan Ham en Stijn Van de Voorde naar het buitenland. In 2005 ook naar Amerika, waar ze op zoek gingen naar de ziel van het land. Otto-Jan hield er zelfs blonde meches aan over.

Rendez-vous — 25 maart — Discobar Galaxie Summer Sessions (1 augustus 2004)

Het trio van Discobar Galaxie nam je begin jaren 2000 mee naar de sterren en verder. Zoals die ene keer DJ Loveboat (Adriaan Van den Hoof), DJ Bobby Ewing (Jimmy Dewit) en DJ Lars Capaldi (Frank Somers) naar La Douce France trokken en live radio maakten in hun auto op de autoroute du soleil. Inclusief stops bij de Péage!

Rendez-vous — 24 maart — Het Leugenpaleis (1999)

Het Leugenpaleis beheerste in de jaren negentig de zondagnamiddag op Studio Brussel. Op 20 juni 1999 maakten Bart Peeters en Hugo Matthysen hun laatste Leugenpaleis, een afscheid in schoonheid!

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet