Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien germijns

#eva de roo

#faqda

#popnieuws

#de afrekening

#de tijdloze

#snowcase

Dit zijn ze: de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2019

#music

do 10 jan. — 12:19

Ontdek ze hier!
De Nieuwe Lichting

De kogel is door de kerk! Zo’n 1000 muzikanten en bands schreven zich in voor De Nieuwe Lichting 2019. Na een lange zoektocht selecteerde een professionele jury, onder leiding van juryvoorzitster Kirsten Lemaire en bestaande uit Flip Kowlier, Jan Paternoster en Jeroen De Pessemier, de 9 finalisten. Maak kennis met Billie Louise, Camille Camille, David Ngyah, ICTO, Melting Mallows, Mooneye, MVNSI, RAFAEL en Tessa Dixson. Stemmen doe je vanaf 24 januari.

Billie Louise

Met haar 16 jaar is Billie de jongste finaliste. Samen met Dejan en Jérôme vormt ze de nieuwbakken band Billie Louise, ze moeten nog steeds hun eerste repetitie houden.

Beluister ‘Like Machines’ van Billie Louise.

Camille Camille

Camille Camille is een Bruxelloise met een breekbare stem. Ze treedt als straatmuzikante regelmatig op onder de Sint-Michielsbrug in Gent. Ze brengt wat ze zelf omschrijft als ‘melancholische, soothing folkmuziek’.

Beluister ‘Strawberry Moon’ van Camille Camille.

David Ngyah

Antwerpenaar David Ngyah was al te horen op ‘Elusive’ van blackwave. Hij omschrijft zijn muziek als een mix van invloeden uit de jaren ‘70, gecombineerd met blues, soul en hiphop.

Beluister ‘Stages’ van David Ngyah.

ICTO

ICTO is de belichaming van ‘cool’. Ze heeft haar eigen kledinglabel, draagt grills en luistert naar alles waar ‘A$AP’ voor staat.

Beluister ‘Icy Lady’ van ICTO.

Melting Mallows

Melting Mallows is een Leuvens rockduo dat zich niet zomaar in een vakje laat duwen. Ze mixen invloeden uit de jaren ‘60 met moderne sounds.

Beluister ‘Nowhere’ van Melting Mallows.

Mooneye

Frontman Michiel, inwoner van het West-Vlaamse Moen, stond al solo in het voorprogramma van Intergalactic Lovers en breidde Mooneye uit met drie West-Vlaamse kompanen en een Gentenaar. Guitars, check!

Beluister ‘Thinking About Leaving’ van Mooneye.

MVNSI

MVNSI is een Gentenaar met Congolese roots. Zelf vindt hij het moeilijk om zijn muzikale stijl te omschrijven. De ene keer is die te vergelijken met Bach, de andere keer Ed Sheeran of Damso. Eén constante: hij doet altijd z’n eigen ding.

Beluister ‘Pas Question’ van MVNSI.

RAFAEL

RAFAEL, dat zijn drie straffe gasten uit Antwerpen en Sint-Niklaas. Ze zaten in dezelfde school, maakten vroeger progressive metal en gaan nu met ‘More Than A Fantasy’ voor groots klinkende electropop.

Beluister ‘More Than A Fantasy’ van RAFAEL.

Tessa Dixson

Tessa Dixson ging naar school in het Frans, spreekt thuis Engels en heeft familie in Los Angeles. Ze trad in het verleden al op met Roméo Elvis en stond vorig jaar nog met Warhola op het podium van de AB.

Beluister ‘Beautiful Pain’ van Tessa Dixson.

Vanaf maandag 14 januari stellen we elke finalist uitgebreid aan je voor op Studio Brussel. Stem vanaf donderdag 24 januari op jouw drie favorieten en ontdek tijdens de slotshow op Facebook Live op donderdag 31 januari wie in de voetsporen treedt van Sons, Tamino, Portland en vele anderen.

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet