Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2021

#De Nieuwe Lichting

do 7 jan. — 10:42

Ontdek ze nu.
DNL

Het is zover: de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2021 zijn bekend. Je ontdekt ze nu al hieronder!

9 finalisten

En vanaf maandag 11 januari leer je ze nog beter kennen. Elke dag stellen we 1 finalist voor in de ochtend bij Michèle, 2 weken lang. Daarna is het aan jou om te stemmen. Op 28 januari komen we dan eidenlijk te weten wie De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2021 wordt!

Simon — zeemzoete Antwerpse woordenspel

De looks van een poedel en de sound van een doorbeten muzikant: dat krijg je van Simon. We kennen de kerel hier al een tijdje bij Studio Brussel: je kon 'm met z'n doggo's van de rapgroep Roedel al horen op onze digitale muziekstreams Hooray en #ikluisterbelgisch. Hij gaat alleen op wandel in de wereld van de hiphop en krijgt de jury zelf aan het kwispelen met z'n zeemzoete Antwerpse woordenspel.

Meer weten over Simon? Check zijn pagina op het artiestenplatform van VI.BE.

Ramkot — coole groove

We hebben even naar de VRT taalllijn gebeld, en neen 'Ramkot' is nog niet opgenomen in de Dikke Van Dale. Maar wat kan hen dat schelen, want in onze selectie van De nieuwe Lichting 2021 zitten ze wél! Dat heeft uiteraard niet enkel met die geniale/debiele (schrappen wat niet past) naam te maken. De Gentenaars vielen de jurybeluistering binnen met een song die bouwt op een coole groove, maar nooit verveelt door de onverwachte tempowissellingen. Verwacht het onverwachte, zou een concurrerende krant schrijven, onze jury houdt het bij: dansen maar!

Meer weten over Ramkot? Check hun pagina op het artiestenplatform van VI.BE.

Fabian Rasti — vanaf de eerste noot verkocht

Fabian Rasti, een man met de naam van een goochelaar en de stem van een tovenaar. Onze jury was dan ook vanaf de eerste noot verkocht: een melanancholische noot in een erg goeie zong. We kennen Fabian Rasti hier ook van de band Pavlove, waarmee hij samen met z'n zus al in de AB en in het OLT in Antwerpen stond. Hopelijk levert deze selectie geen familievetes op, want een kerel met zo'n straffe stem zien wij ook alléén nog heel ver komen.

Meer weten over Fabian Rasti? Check zijn pagina op het artiestenplatform van VI.BE.

Grizmo — rauwer dan half Hackney

Zwartberg noord, waar de mijnen nooit ver weg zijn en dat is ook te horen in de muziek van rapper Grizmo. Hij graaft in z'n muziek naar de duistere spelonken van z'n brein en komt naar boven met grillige grime die perfect uit de UK zou kunnen komen. Grizmo is een 18-jarige kerel uit Genk die zelf nog nooit een voet in Groot-Brittannië heeft gezet, maar via het internet zichzelf de juiste tongval wist aan te leren. De jury was meteen mee en schrijft: Grizmo klinkt rauwer dan half Hackney.

Meer weten over Grizmo? Check zijn pagina op het artiestenplatform van VI.BE.

Jibran — kluizenaar met een passie


Jibran Chadouli won vorig jaar de Antwerpse SoundTrack en heeft zich het laatste jaar opgesloten om als een kluizenaar aan z'n songs te werken. Ora et labora anno 2020, met een even zalig resultaat, want de jury is in de zevende hemel: een van de meest catchy nummers in de selectie, kan meteen op de radio. Als 2020 een genre was klonk het zo.

Meer weten over Jibran? Check zijn pagina op het artiestenplatform van VI.BE.

Berry — The Young Pope van de Brusselse hiphop

De hoofdstad is het epicentrum van veel dingen tegenwoordig, maar toch vooral van degelijke hiphop. Berry kent z'n scene, is goeie maatjes met Zwangere Guy en maakt met z'n raps op 'Nooit Sober' duidelijk dat die vriendschap allicht op wederzijds respect gebouwd is. Berry is The Young Pope van de Brusselse hiphop met de eetlust van een beer. Pas op, want hij komt de hele scene opvreten, rauw en onversneden.

Meer weten over Berry? Check zijn pagina op het artiestenplatform van VI.BE.

Aili & Transistorcake — Japan meets Brussel

Het heeft zin om te zingen in je moedertaal: kijk naar artiesten als Het Zesde Metaal en Brihang. Die klinken voor veel Antwerpenaren al lekker exotisch. Maar niets zo exotisch als het Japans van de Brusselse Aili. 'Dansu' is een lekker plakkerig en opzwepend nummer, perfect om je huiselijke dansvloer op te warmen. Haar Gentse kompaan Transistorcake zorgt voor de beats, die zo uit de studio van de broertjes Dewaele zouden kunnen komen.  Of zoals ze in Japan zeggen:これは「新しいバッチ」になる可能性があります。

Meer weten over Aili? Check hun pagina op het artiestenplatform van VI.BE.

Kids With Buns — geschoold in indiesound

Sint-Niklaas, waar ze steeds de grootste moeten hebben en waar ze soms ook de grootste hebben: de grootste markt bijvoorbeeld... en de grootste talenten. Want Kids With Buns is een naam om in de gaten te houden. Marie en Amber lijken geschoold in de indiesound die ons al tokkelend naar een heerlijk dromenland leidt. De jury wil zich met veel plezier wat vaker laven aan het unieke en diepe stemgeluid van Marie.

Meer weten over Kids With Buns? Check hun pagina  op het artiestenplatform van VI.BE.

The Haunted Youth - verslavend deuntje

De grote Chinese filosofen hebben het over 'Wei Wu Wei': handelen door niet te handelen, want soms is niks doen veel beter dan wél iets doen. Of de gasten van The Haunted Youth zich verdiept hebben in het Taoïsme, betwijfelen we, maar ze weten als geen ander dat je soms weinig nodig hebt om een topnummer te maken. De jury maakt dan ook een diepe buiging (én een zonnegroet) voor de heerlijke sfeer en het riedeltje dat niet meer uit het hoofd te krijgen is.

Meer weten over The Haunted Youth? Check hun pagina op het artiestenplatform van VI.BE.

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet