Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien germijns

#eva de roo

#faqda

#de tijdloze

#popnieuws

#de afrekening

#snowcase

#week van de belgische muziek

Dit was Bus Belgica in Oostende

#bus belgica

zo 31 jul. — 5:00

Zon, zee en strand: meer moet dat niet zijn.
Bus Belgica in Oostende

Welkom in Oostende

Studio Brussel trekt de deuren van de studio in Brussel achter zich dicht en kruipt achter het stuur van Bus Belgica. De hele zomer lang houden we halt op de beste festivals en events. Volgende halte: Oostende!

We zwaaiden de festivalgangers op Suikerrock uit en reden door naar de Belgische kust: Bus Belgica staat momenteel in Oostende. Zandkastelen (per ongeluk) omver gooien, een duikje in de zee en uiteraard de concerten van Rammstein staan hier op de agenda.

Boot Oostende
Boten in Oostende
Bus Belgica in Oostende

Apero met RHEA

Guillaume Lamont en Jorge Van de Sande van RHEA kwamen naar de apero op Bus Belgica om hun favoriete zomerplaten met ons te delen. Je zou kunnen verwachten dat er enkel zware gitaren in hun playlist staan, maar niets is minder waar. 

RHEA
RHEA
RHEA

Guillaume vertelt over zijn favoriet 'Dancing On The Ceiling' van Lionel Richie: "Als het goed gemaakt is, dan ben ik fan. Je kan zien dat het goed gemaakt is aan de mening van het grote publiek. Dit is écht goed gemaakt." Zanger Jorge is het met hem eens: "Je ziet dat meteen aan mensen hun lichaamstaal, of ze iets goed vinden of niet. Ze beginnen wat te glimlachen dan. Bij dit nummer is dat het geval."

Dit zijn de favoriete zomerplaten van RHEA: 

Naive - The Kooks
In Too Deep - Sum 41
Wannabe in L.A - Eagles Of Death Metal
Feel Good Hit Of The Summer - Queens of the Stone Age
Moonage Daydream - David Bowie
Dancing On The Ceiling - Lionel Richie

De apero met Jan Paternoster

Zanger van Black Box Revelation én Mr Eva De Roo: Jan Paternoster komt met de hele kroost langs op Bus Belgica om te aperitieven. Meer zelf: hij komt zijn favoriete zomerplaten met ons delen.

Jan Paternoster en Michele Cuvelier
Jan Paternoster

Eén van zijn favoriete zomerplaten was er een speciale. Jan koos voor 'Knowing Me, Knowing You' van ABBA, speciaal voor 'les plus beau' Arno: "Arno was een grote Abba fan. Toen Fabiola stief belde hij me en zei: "We moeten Fabiola eren door ‘Knowing Me, Knowing You’ te spelen." En zo geschiedde. 

Dit zijn de favoriete zomerplaten van Jan Paternoster

Jack White — A Madman From Manhattan
Willie Wartaal — Nooit Meer Nuchter
ABBA — Knowing me, Knowing You
Peter Doherty & Frederic Lo — The Fantasy of Life of Poetry & Crime
Liam Gallagher — Diamond in The Dark

De apero met Bart Tommelein

We konden de grootste vis van Oostende aan de haak slaan voor onze apero op Bus Belgica: burgemeester Bart Tommelein. Hij kwam zijn favoriete aperitiefje drinken: Negroni! Wat hem doet denken aan Italië. 

Bart Tommelein ging voor een staycation in Oostende, zoals een echte burgemeester hoort te doen. De agenda is druk hier deze zomer, want Rammstein komt hier 2 dagen de stad overnemen: "Ik ben niet perse fan van de groep. Maar ik ben heel benieuwd naar de show die ze gaan brengen."

Bart Tommelein op Bus Belgica

Bart Tommelein op Bus Belgica

Arno kon natuurlijk niet in de playlist van Bart Tommelein ontbreken: "Oostende = Arno en Arno = Oostende. Zijn overlijden heeft in de stad heel wat teweeg gebracht. Hij is een icoon. Arno zal voor altijd blijven leven bij de mensen hier door zijn muziek."

Dit zijn de favoriete zomerplaten van Bart Tommelein:

Angèle — Bruxelles Je T'aime
Harry Styles — Adore You
Fugees — Killing Me Softly
Lana Del Rey — Summertime Sadness
Arno — Les Filles Au Bord De Mer

Apero met Barbara Sarafian

In een fluo roze top kwam ze onze Bus Belgica opgesprongen met de woorden: ‘Waar is mijn Margarita?’. Niemand minder dan Barbara Sarafian kwam vandaag bij ons langs om te aperitieven bij dit zalige zomerweer. En bij zomerweer horen natuurlijk goeie zomerplaten.

Barbara Sarafian
Michele Cuvelier en Barbara Sarafian

Barbara kiest voor 'Heart of Glass' als één van haar favoriete zomerplaten. Niet het origineel, maar de cover van Miley Cyrus: "Het is nog niet lang dat ik door heb wat voor een ongelofelijk zangeres ze is. Oké, ze heeft een paar uitstapjes gemaakt in het leven, maar wie niet? Wist je dat haar meter Dolly Parton is? Miley is een echte vakmadam. Het nummer is niet beter dan het origineel, maar het komt wel in de buurt."

Dit zijn de favoriete zomerplaten van Barbara Sarafian:

The National — Never Tear Us Apart
Elton John — I’m Still Standing
Miley Cyrus — Heart Of Glass
Mac Miller — Good News
Rammstein — Ich Will
Mattiel — Count Your Blessings 

 Bus Belgica in Oostende
 Bus Belgica in Oostende
 Bus Belgica in Oostende
 Bus Belgica in Oostende
 Bus Belgica in Oostende

De apero met Louis Talpe 

Een drukke zomer, want naaste een wereldwijde release op Netflix van ‘Onder Vuur’, is Louis Talpe aan het trainen voor een triatlon én ondertussen druk bezig met het draaien van het tweede seizoen van de reeks: “Ik spendeerde de laatste 5 maand hier in Oostende voor de opnames. Ik ben hier heel graag aan het zeetje. Echt vakantie."

Michele Cuvelier en Louis Talple
Michele Cuvelier en Louis Talpe

Een Louis zijn zomerplaylist zit een plaatje van eigen bodem: 'Suds & Soda' van dEUS. “Ik wou heel graag iets Belgisch in mijn playlist. Ik ben altijd fan geweest het voert me terug naar mijn jeugd. Naar een donkere kroeg, met al je vrienden aan het meezingen en roepen. En die intro katapulteert me meteen terug.”

Dit zijn de favoriete platen van Louis Talpe:

Bon Jovi - Living On A Prayer
Kungs - Clap Your Hands
Coldplay - My Universe
Deus - Suds & Soda
Lange Frans - Het Land Van
Foo Fighters - My Hero

De apero met Ella Leyers

Nog heel even en Ella Leyers mag op de presentatorstoel van 'De Ideale Wereld' gaan zitten: "Ik voel een mix van zin en zenuwen. Eind augustus beginnen we eraan!" Ze kwam toch nog snel even de playlist van onze Bus Belgica een uur lang kwam overnemen met haar favoriete zomerplaten. 

En platen kiezen is iets wat Ella kan, want ze was lang selector voor StuBru:"Dat was eigenlijk heel fijn. Ik dacht dat platen kiezen moeilijk ging zijn, maar ik kon eigenlijk nog lang doorgaan. Eigenlijk? Ik wil terug een show. Is dat bij deze geregeld dan?"

Ella Leyers op Bus Belgica
Ella Leyers en Hannelore van Besouw op Bus Belgica

Froukje met 'Heb Ik Dat Gezegd' is één van haar favoriete zomerplaten: "Ik ben een late adopter van Froukje. Ik keerde ze kende door mijn zus Billie. En ze is een Nederlandse die zingt in het Nederlands, dus ik vraag mij af : zing je dan Hollandse nummers mee in het Hollands of in het Vlaams? Want bij deze artiest heb ik daar moeite mee."

Dit zijn de favoriete zomerplaten van Ella Leyers

Laura Mvula - Got Me
Bob Marley - Iron Lion Zion
Butter Bath - Anchor In The Clouds
Froukje - Heb Ik Dat Gezegd
Jay-Jay Johanson - Heard Somebody Whistle
Polo & Pan - Ani Kuni

Hoe kan je luisteren?

Via FM radio of DAB+. Alle nieuwe radio’s zijn DAB+-radio’s, en ook de meeste recente auto’s hebben DAB+.
Via de StuBru-app. Download 'm hier en volg overal waar je maar wil.
Via Studio Brussel op DAB+.
Via de livestream.

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet