Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

De Jaren Nul-icoon Sum 41 op bezoek bij StuBru: "Sometime next year, there will be new music."

#de jaren nul

wo 19 okt. — 2:46

Throwback naar 2000.
Sum 41

10 dagen lang keren we terug naar De Jaren Nul met de beste muziek van 2000 tot 2009. En met 'In Too Deep' en 'Fat Lip' is de Canadese band Sum 41 niet weg te denken uit onze jeugdjaren. Frontman Deryck Whibley bracht een bezoek aan onze studio, net voor ze het podium van Vorst Nationaal beklommen.

"Veel katers in 2000."

Frontman Deryck heeft goeie herinneringen aan 2000, de periode waarin ze met Sum 41 doorbraken: "Het voelt niet alsof het zo lang geleden is. We waren naïeve tieners, maar onze fanbase groeide ineens exponentieel. Ik had wel meestal een kater in die jaren." 

"We liepen zelf rond met diskmans en bijhorende cd's. Dat ging van Metallica naar The Beatles. Of komedie zoals Tenacious D, toen Jack Black nog niet groot was."

"We waren niet echt bezig met hoe we zouden overkomen als band. Toen was post-punk ook nog geen hype, het was vooral hevige muziek dat je hoorde. Je had bands als Green Day en Linkin Park, maar we deden vooral ons eigen ding toen we 'Fat Lip' uitbrachten."

Vorst Nationaal

Op 19 oktober staan ze in Vorst Nationaal: "Het wordt crazy. Hopelijk geraakt niemand gewond." Luisteraar Robbe is van de partij en vroeg zich af of de band snel met nieuwe muziek gaat komen. Deryck: "We zijn zo lang op tour geweest, dat we niet echt veel tijd hebben gehad om te werken aan onze nieuwe muziek. Maar het komt eraan, waarschijnlijk in 2023."

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet