Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

De 40 uur van Studio Brussel: check hier alle hoogtepunten

#de 40 uur van studio brussel

zo 23 apr. — 8:08

Dit weekend vierden we 40 uur feest voor 40 jaar Studio Brussel in De Vooruit in Gent. Deze momenten van ons verjaardagsweekend mag je niet gemist hebben.
Eva De Roo, Sam De Bruyn

We vierden 40 uur feest voor 40 jaar Studio Brussel in De Vooruit in Gent. Dat betekent: 40 uur lang radio, bands, dj’s, comedy en meer. Check alle hoogtepunten van ons verjaardagsweekend hier! 

Fanfare Die Verdammte Spielerei opent De 40 uur van Studio Brussel

Vroeg er iemand om een extra feestelijk startschot voor ons verjaardagsweekend? Dat moet je geen 2 keer vragen aan fanfare Die Verdammte Spielerei. 40 jaar geleden was ‘Rendez-vous’ van Pas de Deux het allereerste dat je kon horen op Studio Brussel. 40 jaar later beginnen we aan 40 uur feest met datzelfde nummer.

Kijk hier

Fanfare Die Verdammte Spielerei
Sam De Bruyn

Luisteraar Benjamin vernoemt zijn tweeling naar Ayco en Eppo van duyster

40 jaar Studio Brussel, dat betekent ook goede verhalen van trouwe luisteraars. Zo is er ook luisteraar Benjamin Provoost, die 2 jaar geleden zijn tweeling heeft vernoemd naar Ayco Duyster en Eppo Janssen die 'duyster' presenteerden op Studio Brussel. Of hij dan een extreme duyster-fan is? "Dat ook, maar het zijn ook gewoon mooie namen. En als ik de naam Eppo hoor, dan denk ik meteen aan Ayco en omgekeerd. Eigenlijk zijn het een beetje de indie Nicole en Hugo, een duo dat onlosmakelijk met elkaar verbonden is", vertelt Benjamin aan Sam en Eva. 

Luister hier

Katie Gregson-MacLeod speelt een intieme sessie

De Schotse TikTok-sensatie Katie Gregson-MacLeod liet iedereen in het café van De Vooruit even wegdromen met haar White Lies. 

Kijk hier

Katie Gregson-Mcleod
Katie Gregson-Mcleod
Katie Gregson-Mcleod

Mayorga ramt Girlcrush door De Vooruit

De huidige nummer 1 van De Afrekening kon en mocht niet ontbreken tijdens De 40 uur van Studio Brussel. Mayorga ramde 'Girlcrush' door De Vooruit, zoals alleen een winnaar van De Nieuwe Lichting dat kan.

Kijk hier

Mayorga
Mayorga
Mayorga
Mayorga

Jef Neve betovert iedereen met Synrise

Pianovirtuoos Jef Neve kwam langs voor een live sessie in het café van De Vooruit. Hij blies iedereen omver met onder andere zijn cover van 'Synrise'.

Kijk hier

Jef Neve
Jef Neve

Meltheads test de decibelmeter met 'NAÏEF'

Je hebt luid, je hebt luider en dan heb je Meltheads die beweren dat ze niet naïef zijn. De decibels schoten de hoogte in en het publiek ging wild. 

Kijk hier

Meltheads
Meltheads
Meltheads

'All Cool All Fine' dankzij High Hi

High Hi heeft een livereputatie opgebouwd om U tegen te zeggen. Dat kwamen ze kracht bijzetten tijdens De 40 uur van Studio Brussel. Dit is hoe 'All Cool All Fine' eruit zag.

Kijk hier

High Hi
High Hi

Equal Idiots zorgt voor een injectie Kempense energie

Equal Idiots zorgde voor een stevige dosis Kempense energie met hun concert in De Vooruit. Met 'Put My Head in the Ground' als apotheose van de set.

Kijk hier

Equal Idiots
Equal Idiots
Equal Idiots
Equal Idiots

Zalig ontwaken met het ontbijtconcert van Warhaus

Halfweg ontwaken tijdens De 40 uur van Studio Brussel werd dankzij Warhaus een uitzonderlijke ervaring. Dit is hoe 'Love's A Stranger' klonk in prachtige theaterzaal van De Vooruit.

Kijk mee

Warhaus
Warhaus
Warhaus

Geen 40 uur Studio Brussel zonder Christophe

We kunnen onmogelijk 40 jaar Studio Brussel vieren zonder mooie herinneringen op te halen aan onze nonkel Christophe Lambrecht. Kirsten Lemaire: "Elke ochtend als we om 10:00 Prince draaien, regent het paarse hartjes van luisteraars." 

Coely brengt een eigen versie van Stromae zijn 'L'enfer'

Coely bracht een eigenzinnige cover van Stromae zijn 'L'enfer'. Ze zorgde ervoor dat het Vooruit-café al van 's ochtends stampvol zat.

Kijk hier

Coely
Coely
Coely

Ramkot speelt een thuismatch in Gent

Gentse band Ramkot liet ons genieten van een subtiele set met onder andere een cover van Charlotte Adigéry en Bolis Pupul.

Kijk hier

Ramkot
Ramkot
Ramkot

Een intieme sessie van Isaac Roux

Isaac Roux heeft een klok van een stem en laat dat tijdens deze sessie op De 40 uur van Studio Brussel nog maar eens blijken. Herbeleef zijn intieme set hier.

Kijk hier

Isaac Roux
Isaac Roux

Bazart laat De Vooruit ontploffen met een wervelende live-sessie

Met een wervelende live-sessie jaagt Bazart de temperatuur in het café van De Vooruit naar ongeziene hoogtes. 

Kijk hier

Bazart
Bazart
Bazart

Psychonaut zorgt voor 'The Fall of Consciousness'

We trappen een zware concertavond af met Psychonaut. Een volledig publiek laten meezingen met een nummer van negen minuten: Psychonaut kan het. 

Kijk hier

Psychonaut
Psychonaut
Psychonaut

STAKE haalt snoeihard uit met 'Dickhead'

Ze zijn vaste klant in De Zwaarste Lijst en de reden waarom kwamen ze even tonen tijdens De 40 uur van Studio Brussel. STAKE kwam, zag en overwon De Vooruit.

Kijk hier

STAKE
STAKE
STAKE
STAKE

Brutus brengt 'Liar' in een uitverkochte concertzaal van De Vooruit

Wie beter dan voormalig nummer 1 van De Zwaarste Lijst om ons podium van De 40 uur van Studio Brussel af te sluiten? Dat dak knallen we er nog even af. 

Kijk hier

Brutus
Brutus
Brutus
Brutus

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet