Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien germijns

#eva de roo

#faqda

#de tijdloze

#popnieuws

#de afrekening

#snowcase

#week van de belgische muziek

Christine McVie van Fleetwood Mac overleden op 79-jarige leeftijd

#popnieuws

wo 30 nov. — 7:42

"We would like everyone to keep Christine in their hearts and remember the life of an incredible human being."
Christine McVie

We nemen afscheid van een Tijdloos icoon: Christine McVie is op 79-jarige leeftijd overleden. Ze was pianiste, zangeres en songwriter van Fleetwood Mac. De band maakte het nieuws zelf bekend met een bericht op hun sociale mediakanalen.

Christine McVie

"There are no words to describe our sadness," schrijft de band in een statement. "We would like everyone to keep Christine in their hearts and remember the life of an incredible human being." Zonder Christine McVie was onder andere 'Rumours' er nooit geweest, de tijdloze klassieker waar meer dan 45 miljoen exemplaren van verkocht werden.

Rumours

Op 4 februari 1977 laat Fleetwood Mac ‘Rumours’ op de wereld los. Meer dan 45 jaar, en meer dan 45 miljoen verkochte exemplaren, later is de plaat een tijdloze klassieker geworden. ‘Rumours’ ziet het levenslicht in een wereld van seks, drugs en rock-‘n-roll. De drugs zorgt voor de highs, de liefde voor de lows. ‘Rumours’ is namelijk hét break-up album van 1977. Letterlijk, want de liefdesperikelen van de bandleden zijn haast soapwaardig. Bassist John McVie en zangeres-pianist Christine McVie gaan door een pijnlijke scheiding. Stevie Nicks en gitarist Lindsey Buckingham hebben net hun relatie beëindigd. En het huwelijk van Mick Fleetwood staat op springen omdat zijn echtgenote een affaire krijgt met zijn beste vriend.

Om de situatie nog complexer te maken, beginnen Mick en Stevie ook nog eens een affaire. Stel je deze situatie dan nog eens voor in de kleine opnamestudio ‘The Record Plant’, waar de band 6 maanden lang moet doorbrengen. Dan begrijp je hoe ‘Rumours’ is ontstaan.

De relationele soap leidt uiteidenlijk tot de albumtitel. Christine McVie: “Alle nummers gingen over onze eigen relaties waar het niet goed mee ging. John kwam met de titel omdat we allemaal dagboeken over elkaar schreven. Maar dat beseften we pas toen we alle nummers op een rij hadden.”

Christine Anne Perfect

"Vloeken. Net geen 80. Ze was groots in mooie bijdragen leveren: Christine Anne Perfect was niet voor niets haar naam. Geen Stevie Nicks maar als singer-songwriter wel een prominent lid van Fleetwood Mac, die zonder haar niet meer zijn wat ze waren," vertelt Roos Van Acker.

Christine McVie

Christine McVie

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet