Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

Charlotte Adigéry en Bolis Pupul gooien internationaal hoge ogen met 'Topical Dancer'

zo 13 mrt. — 3:09

Tijd om de plaat te ontdekken.
Bolis Pupul & Charlotte Adigéry

De internationale pers smult van ‘Topical Dancer’, het langverwachte debuutalbum van Charlotte Adigéry en Bolis Pupul. Ze kwamen samen langs tijdens #ikluisterbelgisch om de plaat voor te stellen. Een gesprek over zware thema’s combineren met humor, David Byrne en de safe space die de Dewaele broers creëren.

Topical Dancer

Wie het album intussen gehoord heeft, weet dat het moeilijk in een bepaald hokje te steken is. Dan maar even vragen aan Charlotte Adigéry en Bolis Pupul hoe ze hun muziek zelf zouden beschrijven: “We noemen het zelf eclectisch of pop met een hoek af.” Op de plaat worden zware thema’s aangesneden: ijdelheid op sociale media, post-kolonialisme en politieke correctheid zijn een paar voorbeelden. “Alle nummers zijn ontstaan uit een conversatie tussen Charlotte en mezelf. Voor we de studio induiken babbelen wij samen over heel veel zaken. Sommige van die onderwerpen sijpelen dan door in onze nummers. Eigenlijk is de plaat een uitnodiging om mee te doen aan onze conversatie," vertelt Bolis.

Racisme

Het thema waar ze zelf nog het meest mee geconfronteerd worden? "Racisme. Het is effectief zo dat racisme nog steeds niet uit onze maatschappij is. Het is fijn om er met onze muziek over te praten, een manier waar wij ons zelf comfortabel bij voelen." Een van de nummers over racisme is 'Blenda'. "Het geeft heel goed weer hoe wij te werk gaan. We willen zeker niet moraliserend klinken, maar wel confronterend. Humor is voor ons een tof middel om alles te laten binnenkomen."

HAHA

Wat als je de twee verplicht om een favoriete nummer te kiezen? “Dan ga ik voor ‘HAHA’. Een nummer dat geen zwaar thema draagt maar waar je had moeten bij zijn toen het opgenomen werd,” vertelt Charlotte met een knipoog.

Making Sense Stop

Bolis gaat voor 'Making Sense Stop'. “Het is een van de laatste nummers die we geschreven voor onze plaat. Het is een knipoog naar David Byrne en zijn nummer ‘Stop Making Sense’. We hebben zijn advies ter harte genomen en daar is ‘Making Sense Stop’ uitgekomen. Het gaat over de zin van onzin in de armen sluiten. Byrne is zeker artiest waar we enorm naar omkijken. Hij is voor ons één van de allergrootsten,” aldus Bolis.

Banging fusion

Internationaal gooien Charlotte en Bolis hooie ogen met 'Topical Dancer'. Pitchfork koos de plaat als best new music en The Guardian beschreef het als 'a banging fusion of funk, house and techno'. “We waren en zijn ons eigenlijk niet bewust van hoge verwachtingen. We hebben ook gewoon geluk dat we een safe space hebben waarin we rustig en gefocust aan onze muziek kunnen werken. Shout-out naar Stephen en David Dewaele daarvoor. Ze zijn heel goede mentoren die ons scherp houden,” vertelt Charlotte.

AB

En nu? “Eigenlijk ben je meteen na de release al vrij snel bezig met wat nog komen moet. Wat wordt die tweede plaat? We zijn daar niet angstig voor maar je denkt er wel over na.” Maar eerst live genieten van ‘Topical Dancer’ graag! Op 20 april stellen Charlotte Adigéry en Bolis Pupul hun plaat voor in de AB. Tickets voor die show vind je via de website van de AB.

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet