Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

Beluister 5 voor je playlist — Tranen en tracks uit het verborgene

#5 voor je playlist

vr 24 mrt. — 7:52

Heb je 5 minuten? In onze podcast '5 voor je playlist' zet Michèle Cuvelier elke vrijdag 5 nieuwe nummers in je playlist. Dé nummers waarvan je nog niet wist dat je ze nodig had.
Linkin Park, Lana Del Rey

5 voor je playlist — vrijdag 24 maart 2023

Luister nu naar een nieuwe aflevering van 5 voor je playlist via VRT MAX:

Luister nu

1. 'My Hero' van Taylor Hawkins Tribute

Jan en Dries van Black Box Revelation brengen samen met 100 drummers in het Sportpaleis een eerbetoon aan Taylor Hawkins. Dat is de drummer van Foo Fighters die deze week een jaar geleden (veel te vroeg) overleed. Hier roffelen dan ook 200 drumstokken op je hart. Er hoort ook een spectaculaire videoclip bij. Check die via VRT MAX of het YouTubekanaal van StuBru. 

Taylor Hawkins Tribute
Taylor Hawkins Tribute
Taylor Hawkins Tribute
Taylor Hawkins Tribute

2. 'Eyes Closed' van Ed Sheeran

Het eerste nieuwe nummer van het nieuw album van hitmachine Ed Sheeran. We mogen heel dichtbij komen want het gaat over het verliezen van een goede vriend. Oftewel zwaarte en tranen, but let’s make it catchy. Het album - (Subtract) is voor mei.

3. 'Fighting Myself' van Linkin Park

Dit is een 20-jaar-oud kliekje dat je met plezier wil verorberen. Voor de 20e verjaardag van het succesalbum Meteora, lost Linkin Park de restjes uit hun kluis die dat album net niet hebben gehaald. We kregen al Lost en dit is een tweede track uit het verborgene. Hier mag Mike Shinoda prominent op de voorgrond treden met zijn verses en daarna word je gevloerd door die iconische stem van Chester Bennington in het refrein. Het hakt, schuurt en verscheurt. Vintage Linkin Park.

4. 'Candy Necklace' van Lana Del Rey feat. Jon Batiste

Gelukkige Lana Del Rey-releasedag! Haar album heet Did you know that there’s a tunnel under ocean blvd. Daarop staat Candy necklace, een samenwerking met Jon Batiste. Grote naam in de jazzwereld en iemand die al quasi alle gerenommeerde prijzen heeft gepakt die je maar kan pakken als muzikant: een golden globe, een oscar en een paar grote Grammy’s. Een zoet, verslavend en bezwerend nummer (net als een suiker ketting).

5. 'Geluk(t)' van JAZZ BRAK

JAZZ BRAK is de grote man aan de microfoon naast Zwangere Guy in het Brussels hiphopcollectief Stikstof. Hij bracht zijn eerste solo album uit: BRAK. Jazz blaft en bijt bij momenten maar hij zet ook zacht zijn ziel open, hier specifiek over het levensgrote belang van zijn vrouw en kinderen. 

Een nummer dat je even meetrekt in zijn leven en om een krop van in de keel te krijgen.

— Luisteraar Dante

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet