Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

#fien en thibault staan op

#eva de roo

#de afrekening

#popnieuws

#faqda

#de tijdloze

#snowcase

Beluister 5 voor je playlist — Een fictieve band en een eighties mosterdpot

#5 voor je playlist

vr 17 mrt. — 10:55

Coely feat. Shaka Shams, Nothing But Thieves, Isaac Roux en meer.
Nothing But Thieves, Coely

Heb je 5 minuten? In onze podcast '5 voor je playlist' zet Michèle Cuvelier elke vrijdag 5 nieuwe nummers in je playlist. Dé nummers waarvan je nog niet wist dat je ze nodig had.

5 voor je playlist — vrijdag 17 maa 2023

Luister nu naar een nieuwe aflevering van 5 voor je playlist via VRT MAX:

Luister nu

1. 'Welcome to the DCC' van Nothing But Thieves

De Britse rockers van Nothing But Thieves beginnen aan een nieuw tijdperk. Met hun vinger diep in de eighties mosterdpot. Beetje rock. Beetje funk. De band zegt er zelf over dat het een experiment was waarbij ze buiten hun comfortzone zijn gegaan. Het balanceert op het randje van pastiche maar knispert wel van de energie. En het is de prelude van een nieuw album Welcome to the DCC dat in juli uitkomt en je als fan perfect vanbuiten kan kennen tegen hun set op Pukkelpop deze zomer.

2. 'Fruit of Bantu' van Coely feat. Shaka Shams

Coely heeft een nieuw album uit en dit nummer is misschien wel de grootste punch in de maag. Een persoonlijke song over racisme en wat het betekent om zwart te zijn in België. “I have black roots, black wounds, my lips big and black. Black forever.” Krachtig spul. Het is een feature samen met De Nieuwe Lichting 2022-winnaar Shaka Shams. Hij schreef zijn verse razendsnel omdat hij kon tappen uit een heel leven aan ervaringen.

Dit nummer gaat over wie wij zijn: black & proud! En Shaka Shams heeft een zotte stem, dat matcht gewoon.

— Coely
Coely
Coely
Coely

3. 'Let Me Down Easy' van Daisy Jones & The Six

Een fictieve band maakt muziek! Daisy Jones & The Six is een boek van Taylor Jenkins Reid, losjes geïnspireerd op het roemruchte leven van Stevie Nicks en Lindsey Buckingham in Fleetwood Mac. Dat boek werd een serie. En nu dus ook een band dat al een album uit heeft waar o.a. Phoebe Bridgers en Marcus Mumford aan hebben meegewerkt. Populair op BookTok en vooral geknipte muziek voor wie zich wil onderdompelen in een seventies L.A sfeertje.

4. 'Baby Again' van Fred again.. feat. Skrillex & Four Tet

De drie musketiers van de EDM bundelen de krachten. Ze zijn 3 van de grootste producers van het moment en hebben al legendarische dj-sets gedraaid samen waarvan de beelden de wereld rond gingen. Dit nummer stak in de setlist en na veel getease brengen ze het nu officieel uit. Een rechtdoorzee housetrack. Bijzonder efficiënt voor de dansvloer. En ook het zoveelste bewijs dat Fred Again.. zijn momentum niet wil afgeven en een bezig bijtje met beats blijft.

5. 'Bloodbuzz Ohio' van Isaac Roux

Afgelopen week kampeerden onze winnaars van De Nieuwe Lichting in de Daft Studio’s in Malmedy. Daar heeft Isaac Roux zijn opnametijd benut door 'Bloodbuzz Ohio' van The National te coveren en naar zijn hand te zetten. Waarom? "Zanger Matt Berninger is een persoonlijke held en Aaron Dessner is een klankwonderman". Isaac begint zacht en gooit er dan een verrassing in: een saxofoon. Volgens sommige luisteraars zo mogelijk nog beter dan het origineel.

Het begint heel klein en opbouwend. En met die saxofoon hebben we er een zeer onverwacht instrument ingestoken!

— Isaac Roux

Meer zoals dit...

Proficiat

Je bereikte de onderkant van deze pagina.

Volg ons op
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet